Hozzávalók a piskótához:
9 db. tojás
35 dkg cukor
14 evőkanál víz
1 cs. sütőpor
45 dkg liszt
Hozzávalók a krémhez:
2 cs. vaníliás pudingpor (amit főzni kell)
8 evőkanál cukor
8 dl tej
500 ml Hulala tejszín
2 citrom
A piskóta elkészítése:
1. A tojások sárgáját a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a vizet, ezzel tovább verjük, míg a cukor elolvad.
2. A masszához adjuk a lisztet és a sütőport.
3. Végül óvatosan hozzákeverjük a tojások kemény habbá vert fehérjét.
4. Előmelegített sütőben 180 fokon 20 percig sütjük. (tűpróba) Én 22x40 cm-es tepsit használtam.
5. Teljesen kihűtjük.
A krém elkészítése:
1. A pudingot a cukorral együtt megfőzzük a 8 dl tejben és teljesen kihűtjük.
2. A Hulala tejszínt kemény habbá verjük és hozzákeverjük a kihűlt pudingot, a két citrom reszelt héját és levét.
3. A piskótát három részre vágjuk és metöltjük a krémmel. A piskóta tetejét is a krémmel vonjuk be. Díszíthetjük tejszínhabbal.
sütési hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
tepsi mérete: 22x40 cm